Een gastvrij onthaal (2)

Je bekijkt nu Een gastvrij onthaal (2)
(dit verhaal is een vervolg op Een gastvrij onthaal)

Vrouwtje Jas is gisteren een dagje op stap geweest. Corry bleef thuis bij Hond. En toen heeft Corry eindelijk gegeten! Ze at wat ze voor Vrouwtje Jas in huis gehaald heeft, enkele dagen geleden.  En Vrouwtje Jas kwam pas na het eten thuis.

Vannacht en vandaag voelt Corry zich helemaal niet lekker. Ze heeft buikloop en ze is misselijk. Komt het door het eten? Is ze niet meer gewend om te eten, verdraagt ze het niet meer? Of had het eten te lang in (of buiten) de koelkast gelegen? Was het niet goed meer?

eten, een gastvrij onthaal (2)

Bedorven eten

Corry laat veel eten buiten de koelkast liggen. De kaas ligt soms urenlang te zweten op het aanrecht. Slagroom voor de hond blijft buiten de koelkast staan en de boter loopt uit het vlootje. Halfvolle bekers met koffie staan op diverse plekken in het huis en buiten. Jam met een mes eraan ligt op de eettafel, naast de vieze lepel waarmee de vla door de hondenbrokken geroerd is.  Op verzoek van Vrouwtje Jas is er een vuilniszak aan de deurkruk gehangen.
Wat doet Corry eigenlijk met de vuilnis als Vrouwtje Jas hier niet is?

Een paar keer per dag maakt Vrouwtje Jas een rondje door het huis. Ze ruimt dan alles een beetje op en wast af. Aan de badkamer hoeft Vrouwtje Jas weinig te doen: die lijkt niet door Corry gebruikt te worden. Vrouwtje Jas heeft geen idee of en hoe Corry zich wast. Het zal haast wel want Corry ziet er schoon uit en ze verzamelt geen vliegjes om zich heen.

Schaatsen

Vanmorgen gleed Vrouwtje Jas uit. Het leek de eerste schaatsles van Vrouwtje Jas wel! Ze gleed, greep zich vast aan de stoel, die natuurlijk ook ging glijden en tegen de muur tot stilstand kwam. Vrouwtje Jas keek verbaasd waar die gladheid vandaan kwam. Gevroren had het zeker niet! Vrouwtje Jas was op een hondenbrok gestapt. De hondenbrok lag, samen met veel meer hondenbrokken op de vochtige tegelvloer. Wat een spektakel. Blij dat niemand het zag.

Toen Vrouwtje Jas gisteren thuis kwam, had ze wat boodschappen meegenomen voor Corry. De dag daarvoor was de Nescafé op gegaan, de boter was bijna op en zo nog wat kleine dingen. Thuis gekomen bleken de boodschapjes zeer welkom. Corry was namelijk vergeten om boodschappen te doen. Nou ja vergeten…. er bleek geen geld op haar rekening te staan. Vandaar natuurlijk dat Corry gegeten heeft wat in huis was!

Even pinnen

Corry vroeg vanmorgen of Vrouwtje Jas even met haar langs de bank wilde rijden. Ach gut, natuurlijk wil Vrouwtje Jas dat. Maar… Vrouwtje Jas vind het wel een beetje lastig om haar gedrag te kiezen. Vrouwtje Jas vindt dat ieder mens zijn eigen leven moet kunnen leiden. Maar nu vraagt Vrouwtje Jas zich af of ze dat leven waar ze nu even in gestapt is,  misschien toch een beetje moet begeleiden. Vrouwtje Jas ziet het voorlopig even aan. Met lede ogen, dat wel.

Corry maakt keuzes die voor Vrouwtje Jas moeilijk te begrijpen zijn. Bijvoorbeeld ongezien een auto van Marktplaats kopen voor 400 euro.  Op basis van de informatie op Marktplaats is in het hoofd van Corry vanzelf een verhaal rondom die auto ontstaan. Zo zou de auto perfect onderhouden zijn, altijd binnen hebben gestaan en maar 5000 kilometer per jaar gereden hebben. Vast van een oud echtpaar geweest. Het voelde helemaal goed voor Corry om deze auto te kopen. Volgende maand zal ze hem vanuit Amsterdam naar Zuid Frankrijk rijden. Hopelijk komt ze daar aan voordat het vliegtuig van Vrouwtje Jas vertrekt. Anders moet Hond op zijn slagroom wachten totdat de Wegenwacht klaar is met repareren. Want het staat vast dat Vrouwtje Jas haar vliegtuig terug naar huis neemt!

Leestip:

  • Vrouwtje Jas schrijft ook op de website van Mooi Zeist