Over deze website

Dit is een website met korte verhalen over het leven van gewone mensen. De verhalen gaan over ontmoetingen, gebeurtenissen en over soms roerige levens. De verhalen zijn grappig, ontroerend, beklemmend of verdrietig. Meestal zijn het hele gewone, alledaagse dingen: een wandeling, een ontmoeting, een fietstocht, een leuk of opvallend voorval. Vaak worden deze voorvallen beschreven vanuit het perspectief van Vrouwtje Jas.

Vrouwtje Jas is een dame met een nuffig hondje. Ze zijn vaak buiten; daardoor ontmoeten ze veel mensen. Leuke, rare, grappige, verdrietige, mooie, jonge en oude mensen. Lichtvoetig en oordeelvrij praat Vrouwtje Jas met hen.  Ze luistert met open hart en moedigt de mensen aan om hun zielenroerselen aan haar toe te vertrouwen. Iedereen vertelt haar iets! De vertellingen stopt Vrouwtje Jas in haar zak en in die Jaszak ontstaan de verhalen die op deze website gepubliceerd worden.

Alle verhalen zijn waargebeurd. De Imaginairs zijn aangezet door feitelijke gebeurtenissen, waarna de zinsbegoocheling van de auteur ze verder ontwikkelde.

Op deze website kun je de sfeer proeven van de verhalenbundel “Ontmoetingen met Vrouwtje Jas, een kleine buiging voor eigenheid”. Die verhalenbundel kun je hier bestellen.

Wil je meer over de auteur weten? Klik dan hier.

Wil je een mail ontvangen als er een nieuw verhaal gepubliceerd wordt? Vul dan je mailadres hiernaast (op de laptop) of hieronder (op de smartphone) in.