Thee met room

Je bekijkt nu Thee met room
(“Thee met room” is het vervolg op “Wie het eerst bij de begraafplaats is!”)

Vrouwtje Jas heeft heerlijk geslapen op de bank bij die vreemde, onverstaanbare maar zeer hartelijke mensen. De ontbijttafel staat klaar in de ouderwetse Oostenrijkse keuken.
Het ontbijt bestaat uit heerlijke verse harde broodjes. Er is volop jam, vleeswaren en kaas. De gezellige dikke dame vraagt in Oostenrijks Duits wat de vier Vrouwtjes willen drinken: chocolademelk, thee of koffie. De drie kleine Vrouwtjes kiezen chocolademelk; Vrouwtje Jas neemt thee.

“Mit Rohm?”
“Neen danke, bitte ohne Rohm”

Het lijkt Vrouwtje Jas behoorlijk vies, thee met room. Daar snapt de gastvrouw niets van. Ze blijft aandringen in dat grappige taaltje van haar. Ook de gastheer bemoeit zich ermee. Hij legt uit dat thee met room heel goed is als je nog zo ver moet fietsen. Van room word je sterk. Vrouwtje Jas zegt dat ze het dan maar op de chocolademelk moeten doen, dat de kleine Vrouwtjes dat goed kunnen gebruiken.

Nee, dat is duidelijk niet de bedoeling. Na veel “nein, nein, nicht für die Kinder” en “Sie müssen dass gewiss probieren”, geeft Vrouwtje Jas de moed op. Als ze dat zo graag willen, drinkt ze wel thee met room.

En zo komt het dat Vrouwtje Jas ’s om acht uur in de ochtend thee met rum drinkt.
En daarna nog één.

 

Vrouwtje Jas wordt wel vaker gastvrij ontvangen. Bijvoorbeeld in het verhaal Verbannen

 

Thee met room