Verdiepingstheater

Vrouwtje Jas was jarenlang trainer, coach en rollenspelacteur. Ze ontdekte dat mensen veel (en snel) leren door vaste gedragspatronen achter zich te laten en dingen anders te doen. Met de nadruk op DOEN. Dat is in het dagelijks leven soms lastig. Want als je doet wat je altijd deed, weet je wat je hebt. Maar daarmee krijg je ook het effect dat je al had. Als je daar niet langer tevreden mee bent, wordt het tijd om dingen anders te doen. Maar hoe dan?

Gedrag kun je kiezen

VerdiepingstheaterNieuw gedrag kiezen en uitproberen is lastig in de vertrouwde omgeving. Dat heeft te maken met verwachtingspatronen van de mensen om je heen, met eigen onzekerheid en soms staat er veel op het spel. Je kunt je baan verliezen, een belangrijk gesprek verprutsen of een vriendschap beschadigen. Kortom: het dagelijks leven biedt niet altijd de veiligheid die een oefenomgeving wel biedt.

Om die oefenomgeving te bieden, heeft Vrouwtje Jas het Verdiepingstheater ontwikkeld. Het is een combinatie van coaching, training en improvisatietheater. Verdiepingstheater is de meest vrije en speelse vorm om communicatieve vaardigheden en nieuw gedrag aan te leren.

Theorie en praktijk

VerdiepingstheaterNa een korte theoretische introductie ga je spelend improviseren. Al improviserend probeer je diverse soorten gedrag uit om vervolgens te kijken naar het effect. Het Verdiepingstheater zet daar een vergrootglas op, geeft een verklaring en zoekt de verdieping.

Je gaat spelen met angst, invloed, moed, je zin krijgen, boosheid, verdriet. Je gaat zien hoe drama’s ontstaan en je leert hoe je die kunt voorkomen. Er ontstaat plezier zonder verkleedpartijen, zonder over de grond te rollen en zonder flauwe grappen. Serieuze lol!

Is dat eng? Jazeker! Maar dat duurt maar kort. Want alle deelnemers vinden het eng en bijna niemand heeft ervaring met toneel- of theatermaken. Gelukkig is een uitvoering niet het doel van het Verdiepingstheater. Het doel is om inzicht in je eigen en andermans gedrag te krijgen. Om nieuwe vaardigheden aan te leren.  Om meer zelfvertrouwen te krijgen. Theater is het middel daartoe.

Ontwikkelen

Verdiepingstheater spreekt je intuïtie, je moed, je originaliteit en je individualiteit aan. Het nodigt je uit om dit verder te ontwikkelen, zodat je steviger in het leven staat en vaker krijgt wat je hebben wilt.

En weet je wat zo fijn is? Je kunt geen fouten maken, niets is fout in het Verdiepingstheater.  En als, àls er iets mis gaat…… dan komt dat nooit door jou. Dan is jouw personage degene waar om gelachen wordt.

Voor wie?

  • Verdiepingstheater is geschikt voor kinderen en volwassenen
  • Ook voor scholen! Kijk op de website van Creatieve Invaldocent
  • Indien gewenst kan een thema benoemd worden
  • De workshop duurt minimaal 1 dagdeel; er kan ook gekozen worden voor een programma van meerdere dagdelen
  • Persoonlijke thema’s hoeven niet vooraf kenbaar gemaakt worden, die kunnen gedurende de workshop ingebracht worden. Maar dat hòeft niet!
  • Geschikt voor groepen vanaf 6 deelnemers

Meer informatie?

Neem contact op: info@vrouwtjejas.nl