Wie is Vrouwtje Jas?

Vrouwtje Jas richt zich op authenticiteit, op echtheid van mens en samenleving. Dit doet Vrouwtje Jas door:

  • Het publiceren van verhalen
  • Het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling
  • Het stimuleren van maatschappelijke projecten

De stuwende kracht is Greetje Kooistra.

Verhalen

Als zevenjarig meisje beheerste Greetje de Nederlandse taal voldoende om een bundel in eigen beheer uit te geven. De korte verhalen beschreven de avonturen van drie meisjes en hun hond. De bundel had een kleine oplage, namelijk 1 stuk. Handgeschreven in een schoolschrift dat ze van haar zakgeld kocht. Wat er met die bundel gebeurd is? Verscheurd door een buurmeisje. Omdat de hoofdpersoon haar naam droeg. Bedoeld als eerbetoon, opgevat als belediging.

Zo begon haar loopbaan als schrijver.

Maatschappelijke projecten

Vele jaren schreef Greetje collegevoorstellen, projectplannen en beleidsstukken. Al deze stukken zijn geschreven om de maatschappij een beetje mooier te maken. Ze heeft een warm hart voor maatschappelijk betrokken ondernemen, de multiculturele samenleving, gelijke kansen en een duwtje in de rug. Haar basishouding is gelijkwaardigheid. Dat vind je terug in alles wat ze onderneemt.

Persoonlijke ontwikkeling

Het zal duidelijk zijn dat Greetje van mensen houdt. Ook, of misschien wel juist, als ze afwijkend gedrag vertonen, eigenzinnig zijn of zich moeilijk aan laten spreken. Deze rafelrandjes van de samenleving krijgen een gezicht dankzij de verhalen van Greetje. Ze krijgen een stem dankzij de maatschappelijke projecten. En ze krijgen kracht door de persoonlijke ontwikkelingstrajecten die Greetje (gedragskundige, gecertificeerd coach, trainer en trainingsacteur) ontwikkeld heeft.