Over Vrouwtje Jas

Vrouwtje Jas is is geschreven door Greetje Kooistra. Op deze pagina kun je meer over mij als schrijver lezen, maar ook over mijn andere activiteiten. Belangrijke thema’s in al die activiteiten zijn authenticiteit en gelijkwaardigheid. Grofweg kun je de activiteiten in drie categorieën verdelen:

  • Het publiceren van verhalen
  • Het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling
  • Het stimuleren van maatschappelijke projecten

Verhalen

Als zevenjarig meisje beheerste ik de Nederlandse taal voldoende om een bundel in eigen beheer uit te geven. De korte verhalen beschreven de avonturen van drie meisjes en hun hond. De bundel had een kleine oplage, namelijk 1 stuk. Handgeschreven in een schoolschrift dat ik van mijn zakgeld kocht. Wat er met die bundel gebeurd is? Verscheurd door een buurmeisje. Omdat de hoofdpersoon haar naam droeg. Bedoeld als eerbetoon, opgevat als belediging.

Zo begon mijn loopbaan als schrijver.

Tekstopdrachten

Spreekt mijn schrijfstijl je aan? Wil je een tekst uitgewerkt hebben of je levensverhaal op laten tekenen? Neem contact op. Ik schrijf niet alleen korte verhalen, ook projectplannen, beleidsstukken, website teksten en speeches. Ook voor spoedopdrachten sta ik open.

Maatschappelijke projecten

Vele jaren schreef ik collegevoorstellen, projectplannen en beleidsstukken. Al deze stukken zijn geschreven om de maatschappij een beetje mooier te maken. Ik heb een warm hart voor maatschappelijk betrokken ondernemen, de multiculturele samenleving, gelijke kansen en een duwtje in de rug. Mijn basishouding is gelijkwaardigheid. Dat vind je terug in alles wat ik onderneem.

Persoonlijke ontwikkeling

Het zal duidelijk zijn dat ik van mensen houd. Ook, of misschien wel juist, als mensen afwijkend gedrag vertonen, eigenzinnig zijn of zich moeilijk aan laten spreken. Deze rafelrandjes van de samenleving krijgen een gezicht dankzij mijn verhalen.. Ze krijgen een stem dankzij de maatschappelijke projecten. En ze krijgen kracht door de persoonlijke ontwikkelingstrajecten die ik (gedragskundige, gecertificeerd coach, trainer en trainingsacteur) ontwikkeld heb.