Windmills of your mind

Je bekijkt nu Windmills of your mind

Het rode achterlicht slingert door de donkere nacht. De fietser stopt, stapt af en kijkt schuchter om zich heen. Hij manoeuvreert de fiets wiebelig tussen twee auto’s de stoep op, opent de poortdeur en sluipt naar achteren. Vrouwtje Jas glimlacht. De buurjongen. Hij zal opgelucht zijn dat er geen licht brandt. Zijn ouders slapen nog.

Mijmering

Het is donker. Erg donker. Vrouwtje Jas heeft een kaarsje aangestoken. Op de achtergrond klinkt muziek die haar mijmering richting geeft. “Like a clock whose hands are sweeping past the minutes of its face……..Never ending or beginning on an ever spinning reel……Like the circles that you find in the windmills of your mind“.

Dronken

WindmillsOp straat lopen drie jonge mannen. Eén geeft  de ander een vriendschappelijke tik op zijn schouder. Die verliest zijn evenwicht en botst tegen de ander aan. Luidruchtig duwt deze hem terug. Hij struikelt bijna over de stoeprand. De anderen vangen hem op. Vrouwtje Jas glimlacht. Ze vraagt zich af waar deze mannen dronken zijn geworden. Cafés zijn al wekenlang dicht, evenementen zijn verboden, legale feesten worden niet gegeven.

Met een kop koffie in de hand, kijkt ze uit over het park. De vijver is rimpelloos, het water weerspiegelt het licht van de straatlantaarn. Een vrouw laat haar pupje uit. Vrouwtje Jas glimlacht. Baby’s volgen hun biologische klok, oudejaarsavond of niet.

Goede voornemens

Ze ziet een jonge man. Zwart trainingspak, witte Nikes, pet op. Hij jogt, of eigenlijk: hij sjokt. Vrouwtje Jas glimlacht. Ze vult zijn goede voornemens in.

De tijd verstrijkt, langzaam wordt het lichter, De afspeellijst draait nieuwe nummers. Er rijdt een auto langs, skikoffer op het dak. Een man en een hond slenteren door het park. Een fietser rijdt langs, wandelaars komen op straat.

Vrouwtje Jas blaast de kaarsjes uit. Het nieuwe jaar is begonnen.


Meer over de eerste ochtend in het nieuwe jaar: Wakeup call

Geef een reactie