Bettie het buikloop

Je bekijkt nu Bettie het buikloop

Vrouwtje Jas is eigenlijk wat te laat opgestaan vanmorgen. De agenda staat vol: loodgieter, huisarts, sport, boodschappen. Het past maar net in de ochtend. Even slim plannen. Ze stuurt een appje naar de sportschool om te vertellen dat ze misschien iets later is. Bij de huisarts loopt het namelijk wel eens uit. De koffiemachine wordt klaargezet voor de loodgieter, die moet zichzelf maar redden. Ze zal de loodgieter straks snel vertellen waar ze die Quooker wil hebben, maar nu moet ze eerst met de hond uit!

Telefoon

Bettie het buikloopDe telefoon gaat.  Ook dat nog. Het nummer in de display herkent ze niet. Vaste telefoon, hier uit het dorp. Toch maar even oppakken.

“Met mevrouw Vanbelle, Bettie het buikloop, die komt vandaag niet.”

Vrouwtje Jas kent geen mevrouw Vanbelle. Ook geen Bettie trouwens. Gehaast maar toch vriendelijk vertelt ze mevrouw Vanbelle dat ze waarschijnlijk verkeerd verbonden is. Snel trekt Vrouwtje Jas haar laarzen aan. De telefoon gaat weer. Vaste telefoon, hier uit het dorp. Toch maar even oppakken.

“Met mevrouw Vanbelle. Het ik nou weer dezelfde vrouw an de lijn? Bettie het buikloop, die ken nie komme.”

Vrouwtje Jas legt nog maar een keer uit dat ze een verkeerd nummer gedraaid heeft. De derde keer dat de telefoon gaat, is het geduld van Vrouwtje Jas op. Ze begrijpt sowieso niet dat iemand met buikloop zijn ziekmelding door een ander laat doen. Buikloop! Dan kun je toch nog wel de telefoon pakken om je werkgever te bellen en hem dat te vertellen!? De irritatie komt uit Vrouwtje Jas’ oren.

Diarree

“Mevrouw Vanbelle, misschien moet u even naar de drogist lopen om een diarreeremmer te kopen. Ik ga Bettie niet van haar buikloop afhelpen, bovendien ken ik geen Bettie, laat staan dat ik wil weten wat er in haar buik gebeurt!”

Haast maakt wolven van mensen. Ook van Vrouwtje Jas. Mevrouw Vanbelle biedt timide haar verontschuldigingen aan en laat Vrouwtje Jas met een schuldgevoel achter.

smartphone

Haast verpest alles, ook het uitlaten van de hond. Meestal is de wandeling met de hond een manier om rustig in de natuur wakker te worden. Vandaag niet. Vrouwtje Jas vertelt de hond dat ze een hele snelle plas moet doen -en dat andere- en dat dit het kortste rondje ooit wordt. De hond trekt zich er niets van aan. Ze snuffelt op haar gemak en als ze in de verte een vriendje ziet lopen, holt ze daar vrolijk naartoe. Vrouwtje Jas roept lelijke dingen tegen de hond; haast maakt een mens narrig.

In haar Jaszak piept de smartphone. De hond is toch buiten bereik. Nonchalant op je telefoon staren levert minder gezichtverlies op dan een ongehoorzame hond. Zeven nieuwe berichten. Bovenaan staat het bericht van de loodgieter:

“Goedemorgen Vrouwtje Jas helaas kan ik niet komen ben ziek groet Bert”

Potverdikkie! Bert van Delden, de loodgieter! Die heeft natuurlijk buikloop!!!

spelende honden

Met plezier gelezen? Help de schrijver aan meer naamsbekendheid en deel het verhaal op social media. Dat gaat heel eenvoudig met de icoontjes hieronder.

Leestip

Meestal is Vrouwtje Jas geduldiger tijdens het uitlaten van de hond: Bidden in het bos

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Rob Alberts

  Even terug wilde mijn afvoer niet doorlopen. Van alles heb ik gedaan. Toen uiteindelijk de loodgieter er was liep de afvoer vanzelf weer door.
  Een telefoontje en hij stond met 5 minuten voor de deur. En dat op een zondsgmiddag.

  Dat haastige leven hoeft van mij gelukkig niet meer.
  Gelukkig zijn de verwarde rij van emailberichten ook weer gestopt…
  Ontspannen groet,

 2. Vrouwtje Jas

  Dan hoop ik maar dat, àls mijn loodgieter er eindelijk is, die Quooker zich ook vanzelf installeert!
  Vriendelijke groet,
  Vrouwtje

 3. Carla van Vliet

  Hahaha, geweldig! 🙂

  1. Vrouwtje Jas

   Jaja, lach maar… Ondertussen moet ik die loodgieter weer onder ogen komen (àls ‘ie tenminste komt…)

 4. Sandra

  Je bent er zo maar lekker druk mee ….buikloop of andere vage klachten zullen nu toch wel weer verdwenen zijn. Hopelijk kan je dan snel d.m.v. De cooker een kopje thee zetten en verder gaan met schrijven…kijk uit naar de volgende verhalen

Reageren is niet mogelijk.